США передадуть Румунії бойові літаки

США передадуть Румунії бойові літаки

Після імовірного падіння осколків російського дрона на територію Румунії у США заявили, що найближчим часом передадуть країні додаткові винищувачі для посилення місій НАТО з контролю за повітрям

Про це йдеться у заяві міністерства оборони Румунії.

Зазначається, що у четвер, 7 вересня, міністр національної оборони Ангел Тілвар зустрівся з послом США в Румунії Кетлін Кавалек.

Вони розглядали питання, пов’язані з безпековою ситуацією в регіоні, а також аспекти оборонного співробітництва в рамках румунсько-американського стратегічного партнерства. Офіційні особи також обговорили ситуацію, яка склалася після недавніх атак РФ на українські річкові порти поблизу румунських кордонів.

Ми вжили додаткових заходів безпеки в прикордонній зоні, посиливши моніторинг і захист повітряного простору. Як заявив у четвер генеральний секретар НАТО, Альянс значно посилив свою присутність у Чорноморському регіоні. Для нас безпека наших громадян має першочергове значення, особливо тих, хто живе в районах, де Росія здійснила жорстокі напади на українські цивільні порти, – сказав очільник міноборони Румунії.

Пані посол Кавалек заявила, що уряд США залишається цілковито відданим консолідації потенціалу Румунії та НАТО з метою захисту та стримування будь-якої агресії проти спільної території союзників на східному фланзі.

За її словами, США хочуть продовжувати надавати допомогу Румунії для більш ефективного захисту національної території, зокрема шляхом розгортання в країні декількох бойових літаків ВПС США для посилення місій НАТО з контролю за повітрям.

Нагадаємо, ЗСУ змогли прорвати передній край оборони рф - розвідка Естонії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next