НАТО проведе найбільша військові навчання з часів Холодної війни

НАТО проведе найбільша військові навчання з часів Холодної війни

Наступного року НАТО готує провести найбільші спільні командно-штабні навчання з часів Холодної війни за участю понад 40 тисяч військовослужбовців, щоб відпрацювати спроби Альянсу відбити можливу російську агресію проти одного зі своїх членів.

Про це повідомляє Financial Times.

Навчання Steadfast Defender є частиною швидкого переходу НАТО від реагування на кризу до ведення бойових дій, спричиненого вторгненням рф в Україну Загалом участь у навчаннях візьмуть 32 країни, зокрема Швеція, яка ще не вступила до НАТО. Вони проходитимуть у Німеччині, Польщі та країнах Балтії.

За "легендою" навчань, країну-члена НАТО атакуватиме коаліція на чолі з росією, яку назвали Occasus. Ці маневри є частиною нової тренувальної стратегії, таким чином Альянс має на меті провести два навчання за рік замість одного. НАТО також тренуватиметься протидіяти терористичним загрозам за межами своїх безпосередніх кордонів.

Відомо, що навчання розпочнуть навесні наступного року із залученням від 500 до 700 повітряних бойових місій, понад 50 кораблів і близько 41 тис. військовослужбовців.

Нагадаємо, Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок прибула в Україну

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Loading...
Load next