Катастрофа в Лівії: через прорив дамб понад 10 тисяч людей зникло безвісти

Катастрофа в Лівії: через прорив дамб понад 10 тисяч людей зникло безвісти

У Лівії затоплено багато житлових будинків, лікарень та об'єктів інфраструктури. Найбільше постраждало місто Дерна, де зруйновано дві греблі і складається катастрофічна ситуація.

Про це повідомляє CNN.

Наразі відомо, що загинуло понад 2 тисячі людей. Представник Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Тамер Рамадан заявляє, що кількість зниклих безвісти через повінь у Лівії сягнула майже 10 тисяч осіб.

Ситуація катастрофічна… Тіла все ще лежать у багатьох місцях. Є сім’ї, які все ще застрягли у своїх будинках, а під уламками є жертви, – наголосив міністр.

Ахмед Місмарі, речник Лівійської національної армії (ЛНА), що базується на сході країни, заявив, що дві дамби обрушилися під тиском повені.

Внаслідок цього зруйновано три мости. Потоки води змили цілі квартали з їхніми жителями у море, – заявив речник Лівійської національної армії, яка контролює східну Лівію Ахмед Місмарі.

Велика вода охопила одразу декілька міст на північному сході країни. Точну кількість загиблих важко підрахувати, оскільки зв’язок порушено, а управління ускладнено через десятирічну боротьбу за владу між двома урядами.

Нагадаємо, Уряд Швеції розгляне можливість передачі Україні винищувачів Gripen

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next