У США розпочнуть процедуру імпічменту Байдена

У США розпочнуть процедуру імпічменту Байдена

Палата представників Конгресу США розпочне офіційне розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена.

Про це заявив спікер Палати представників, республіканець Кевін Маккарті, повідомляє BBC.

За його словами, розслідування буде зосереджене на "звинуваченнях у зловживанні владою, перешкоджанні та корупції" щодо президента Сполучених Штатів.

Маккарті сказав, що існують "серйозні і перевірені" звинувачення щодо поведінки президента.

Разом ці звинувачення малюють картину корупційної культури, – додав він.

Це перший крок у політичному процесі, який може призвести до голосування в Палаті представників щодо імпічменту Байдена. Якщо він буде схвалений простою більшістю голосів, після цього може відбутися розгляд у Сенаті.

Республіканці ведуть розслідування щодо президента відтоді, як отримали контроль над Палатою представників у січні. Слухання не знайшли конкретних доказів неправомірної поведінки Байдена.

Республіканці в Палаті представників заявили, що зосередять своє розслідування на ймовірній злочинній діяльності сина Байдена, Гантера Байдена, в рамках його закордонних ділових операцій.

Наразі Гантер Байден перебуває під федеральним розслідуванням у зв'язку з можливими податковими злочинами, пов'язаними з його закордонними бізнес-інтересами.

Речник Білого дому Іан Семс прокоментував заяву спікера Палати представників, республіканця Кевіна Маккарті, про намір почати офіційне розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена.

За його словами, республіканці в Палаті представників дев'ять місяців розслідували діяльність президента і не знайшли жодних доказів його протиправних дій.

Представник Білого дому також заявив, що Маккарті обіцяв провести голосування за відкритий імпічмент, а тепер, на його думку, передумав, бо не має підтримки.

Екстремальна політика в її найгіршому прояві, – додав Семс.

Нагадаємо, Польща затвердила угоду про купівлю пускових установок HIMARS

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next