Майже 25 тисяч росіян хочуть здатися в полон ‒ ГУР

Майже 25 тисяч росіян хочуть здатися в полон ‒ ГУР

Російські загарбники стали частіше здаватися в полон. Вони здебільшого залишають свої заявки у проекті "Хочу жити". Наразі йдеться про десятки тисяч заявок на здачу в полон.

Про це в ефірі національного телемарафону  повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, проєкт "Хочу жити" наразі приймає заявки від військовослужбовців армії рф, які хочуть здатися.

Штаб займається їхнім безпечним переведенням через кордон, облаштуванням побуту й утриманням тут відповідно до норм міжнародного права й Женевських конвенцій, – наголосив Юсов.

Він запевнив, що Україна виконує свої зобов'язання виконує. Також є можливість переходу росіян через кордон з технікою. Підтвердження цьому ‒ операція "Синиця", у рамках якої російський пілот пригнав вертоліт Мі-8 в Україну.

У рамках проєкту "Хочу жити" з моменту початку існування вже 25 тисяч заявок росіяни надіслали. А якщо говорити про реалізовані цифри, то це також сотні росіян, які здалися в полон, – зазначив Юсов.

Я квідомо, останнім часом завдяки активним діям українських Сил безпеки й оборони активно поповнюється обмінний фонд. Зокрема, йдеться як про тих, кого захопили у полон, так і тих росіян, які самі прийняли рішення зберегти своє життя.

Нагадаємо, Німеччина збільшила імпорт російської нафти

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу Окупант здався в полон разом із танком, щоб уникнути розстрілу
Такий випадок не є поодиноким.
ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників ОБСЄ працює над звільненням з російського полону своїх працівників
Раніше у березні ОБСЄ заявило, що їм вдалось евакуювати з України майже 500 членів міжнародної місії.
Loading...
Load next