У Румунії просять допомогти зупинити знищення лісів

У Румунії просять допомогти зупинити знищення лісів

Три екологічні неурядові організації закликали Європейську комісію забезпечити виконання меморандуму про незаконну вирубку лісів у Румунії.

Про це повідомляє Euractiv.

У листі, опублікованому, природоохоронна організація EuroNatur разом зі своїми партнерами Agent Green та Client Earth закликали Сінкявічюса використати останній рік свого мандату, щоб "покласти край знищенню румунських лісів".

З огляду на системність проблеми, питання не буде вирішене лише розмовами з румунською владою або сподіваннями на те, що вони зроблять необхідні зміни; вони повинні бути притягнуті до юридичної відповідальності, – повідомляють у листі.

Після візиту делегації депутатів Європарламенту на місця вирубки лісів у Румунії парламентарі також закликали Європейську комісію вжити заходів. 

Нелегальна вирубка "ставить під загрозу останні незаймані ліси в Європі, підживлюється іноземними корпоративними грошима і стимулюється корупцією та організованою злочинністю", – йдеться в проєкті звіту про візит делегації.

Як відомо, візит відбувся після численних петицій екологічних активістів, які оцінювали 80% нелегальних рубок як незаконні.

Нагадаємо, У Лівії кількість загиблих через повінь зросла до 5300 осіб

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next