Четверо окупаційних суддів з Криму отримали підозри

Четверо окупаційних суддів з Криму отримали підозри

Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя повідомила про підозри чотирьом окупаційним суддям з Криму, які причетні до депортації жителів півострова.

Про це  повідомила прокуратура автономії.

За даними слідства, після окупації півострова Росією, судді почали працювати у незаконно створених Євпаторійському та Армянському міських судах.

Підозрювані достовірно знали, що кримчани перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права. Втім, все ж ухвалили рішення про видворення українців з території окупованого півострова.

Свої “рішення” вони мотивували нібито відсутністю дозвільних документів та недотриманням “правил перебування на території РФ”.

Однак, жодні додаткові дозволи окупаційної адміністрації РФ в Криму для проживання українців на території окупованого півострова за національним законодавством не передбачені. Дії суддів є серйозним порушенням вимог ст. 49 Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, – заявили в прокуратурі.

Судді брали безпосередню участь в реалізації злочинної політики Росії, спрямованої на зміну демографічного складу населення півострова.

Їхні дії кваліфіковано як воєнний злочин, тобто порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ВАКС заочно взяв під варту ексміністра охорони здоров'я

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку Справа Стерненка: двоє суддів, які розглядали справи активіста подали у відставку
Двоє одеських суддів, які розглядали апеляційну скаргу Сергій Стерненка та Демчука в справах "про 300 гривень" та "1 патрон", вирішили піти у відставку.
В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа
Генеральна прокуратура Італії та сім’я фотографа Андреа Роккеллі подали касаційні скарги на рішення італійського Апеляційного суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа. Його звинувачували в причетності до загибелі Роккеллі на Донбасі у 2014 році.
Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня
Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка до 24 травня. Його підозрюють у створенні незаконного збройного формування - приватної військової компанії.
Loading...
Load next