Українські пілоти навчатимуться на бельгійських F-16

Українські пілоти навчатимуться на бельгійських F-16

Бельгія візьме участь у підготовці українських пілотів на винищувачах F-16 у рамках авіаційної коаліції, очолюваної Нідерландами і Данією.

Про це повідомляє на Le Soir із посиланням на міністра оборони Бельгії Людовіни Дедондер.

За її словами, 2024 року відомство надішле до Данії два літаки F-16 - двомісні навчально-тренувальні F-16B - для підвищення кваліфікації українських пілотів, а також загін із приблизно п'ятдесяти військовослужбовців, переважно технічного персоналу, який відповідатиме за розгортання літаків F-16.

Шість українських інструкторів і чотири планувальники місій пройдуть підготовку в Бельгії, щоб згодом проводити навчання українських пілотів та іншого персоналу, йдеться в її заяві.

Поряд із цим важливим внеском у підготовку та введення в експлуатацію винищувальної авіації, наш уряд офіційно відзначає свою підтримку в наданні допомоги у створенні цього нового потенціалу, необхідного для модернізації українських збройних сил. У цьому контексті Бельгія підтримає пропозицію послуг, сформульовану нашою галуззю, досвід якої накопичувався протягом кількох десятиліть. Я продовжуватиму підтримувати та сприяти цим контактам, – зазначила міністр.

Нагадаємо, У 2024 році у видатки на культуру та медіа закладено 10,7 мільярда гривень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони
Російські військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони в окупованому Криму.
Loading...
Load next