Україна отримала від США 3D-принтери

Україна отримала від США 3D-принтери

Україна отримала від США 3D-принтери промислового рівня, здатні друкувати запчастини до військової техніки.

Про це повідомляє помічник міністра оборони США із питань закупівель та утримання Вільям ЛаПлант, передає Голос Америки.

Йдеться про принтер розміром з вантажівку, навчання на якому закінчили українці, і на ньому вони можуть друкувати усі свої частини, – зазначив посадовець.

Також Вільям ЛаПлант, наголошує, що поява цих принтерів "зовсім змінює справу", адже вони пришвидшують процес і відкривають нові можливості.

Ви можете робити чудові речі за допомогою 3D-друку, не тільки через швидкість. Ви можете фактично виготовляти деталі, які ви не могли виготовити у звичайних умовах, – підкреслив ЛаПланте.

Після початку російського вторгнення українці почали самостійно друкувати 3D запчастини. ЛаПланте натякнув, що вони не мали на це відповідних дозволів, але країни союзники допомогли Україні в цій ситуації.

Знаєте, як кажуть, коли твоя країна зазнає екзистенційної атаки, закони про інтелектуальну власність лише трохи мають значення. То ж ми навели з цим лад, разом з іншими країнами. Тепер вони мають всі пакети технічних даних, – наголосив ЛаПланте.

Нагадаємо, Кадиров у комі: в ГУР підтвердили інформацію про главу Чечні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Loading...
Load next