Розсекречені документи! Польща планувала здати 40% територій у випадку вторгнення рф

Розсекречені документи! Польща планувала здати 40% територій у випадку вторгнення рф

Збройні сили Польщі ще у 2011 році затвердили план, який передбачає відхід на правий берег Вісли у разі вторгнення росії.

Зокрема, польські посадовці продемонстрували розсекречені документи, що свідчать про план масштабного відступу армії за річку Вісла у випадку вторгнення Росії. Відповідне відео опублікував міністр оборони країни Маріуш Блащак.

План застосування збройних сил, затверджений тодішнім головою Міноборони Кліхом, передбачав, що самостійна оборона країни триватиме максимум два тижні, а через сім днів ворог вийде на правий берег Вісли. Документи чітко показують, що Люблін, Жешув і Ломжа могли бути польською Бучою, – заявив Блащак.

Імовірний відступ польських збройних формувань за Віслу означав би втрату 40% територій та їх здачу в окупацію наступаючим військам супротивника фактично без бою.

Зазначимо, що свою заяву міністр оборонного відомства зробив напередодні парламентських виборів, у яких головним конкурентом для провладної партії виступає опозиційна сила, за каденції якої було ухвалено скандальний оборонний документ.

Як зазначає «Мілітарний», на опублікованих знімках видно, що гриф «цілком таємно» було знято ще у 2013 році. Це може свідчити про те, що зміни у доктрині були зроблені ще раніше або прийняли нову оборонну стратегію. Тому видання зазначає, що треба розуміти контекст та час. У 2011 польська армія була в скрутному становищі й численно вона лише скорочувалась. Тому стратеги й виходили з ресурсів, які мали на той момент.

Нагадаємо, Кабмін звільнив всіх заступників міністра оборони

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next