ЄС виділяє 500 млн євро на допомогу постраждалим від війни у Карабаху

ЄС виділяє 500 млн євро на допомогу постраждалим від війни у Карабаху

Євросоюз оголосив пакет гуманітарної допомоги на 500 млн євро для підтримки людей, які постраждали внаслідок бойових дій у Нагірному Карабаху. 

Єврокомісія мобілізувала на гуманітарну допомогу постраждалим від поновлення бойових дій у Карабаху 500 млн євро, оголосили у Єврокомісії.

Втікаючи від війни, тисячі людей залишили свої домівки і потребують підтримки. Гуманітарна допомога від ЄС допоможе постраждалим закрити першочергові потреби через грошові виплати, а також забезпечення даху над головою і психологічної підтримки, – зазначили у комюніке. 

Ці гроші надаються на додачу до 1,17 млн гуманітарної підтримки, які ЄС виділив для мешканців Карабаху раніше у 2023 році. 

Ми стежимо за розвитком ситуації і готові запропонувати більше допомоги. Хоча ЄС вітає припинення вогню… Закликаю усі сторони конфлікту забезпечити безперешкодний доступ для гуманітарних організацій, – заявив єврокомісар з кризового реагування Янез Ленарчич.

Нагадаємо, Наразі немає жодних планів щодо збільшення тарифів на електропостачання - Міненерго

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next