В Україні викрито ще сім схем ухилення від мобілізації в різних областях

В Україні викрито ще сім схем ухилення від мобілізації в різних областях

Ще сім схем ухилення від мобілізації в різних областях України викрила Служба безпеки.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Серед затриманих осіб, які за хабарі допомагали чоловікам призовного віку незаконно уникнути мобілізації, — посадовці військкоматів, ВЛК, а також іноземці.

Вартість свої послуг оцінювали від 500 до 8,5 тисяч доларів США.

На Закарпатті зловмисники виводили своїх клієнтів за кордон через заздалегідь підготовлені лісові стежки.

На Івано-Франківщині затримали начальника одного з районних військкоматів. За хабарі він “списував” місцевих чоловіків з військового обліку за станом здоров’я.

У Києві затримали двох громадян однієї з країн Південного Кавказу, які продавали підроблені документи про багатодітне батьківство чи волонтерську діяльність.

На Кіровоградщині затримали посадовця одного з райвійськкоматів, який у змові з членами ВЛК підробляв медичні висновки й продавав їх військовозобов’язаним.

На Львівщині затримали посадовицю відділення рекрутингу та комплектування райвійськкомату, яка вимагала 17 тисяч доларів США з двох працівників місцевого підприємства.

На Одещині за матеріалами СБУ 5,2 року тюрми отримав ділок, який намагався переправити за кордон групу ухилянтів поза пунктами пропуску.

На Черкащині повідомлено про підозру секретарю районної ВЛК, який “торгував” фіктивними довідками про наявність “тяжких” захворювань. До незаконної діяльності він залучив свого колегу — лікаря ВЛК.

Нагадаємо, Чехія продовжить надавати військову допомогу Україні попри фінансові труднощі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила контрабанду на понад 11 мільйонів гривень
Служба безпеки України затримала міжнародних контрабандистів, які вивозили бурштин через аеропорти "Львів" та "Бориспіль". Під час обшуків за місцями проживання у них було вилучено 1300 кг бурштину та понад 170 кг готових виробів.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next