Україна реалізує проєкти захисту енергооб’єктів, які ніхто у світі досі не робив ‒ Шмигаль

Україна реалізує проєкти захисту енергооб’єктів, які ніхто у світі досі не робив ‒ Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав головні фактори, які забезпечують стабільність енергетичної галузі держави, зазначивши, що Україна реалізує зараз проєкти захисту енергооб’єктів, які ніхто у світі досі не робив.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму «Майбутнє української енергетики».

Першим фактором стабільності енергосистеми України є наша система ППО. Україна сьогодні має кращу систему ППО. Продовжуємо працювати над її розвитком. До зими вона буде ще міцнішою, ще сильнішою й ефективнішою, ‒ заявив Шмигаль.

Другим фактором, за його словами, є зменшення кількості ракет у рф, а сама спроможність агресора виробляти їх значно нижча, ніж йому б хотілося.

Третій фактор, який забезпечує стабільність української енергосистеми, є проведена велика ремонтна кампанія на енергооб'єктах. Маємо сьогодні в роботі 7 атомних енергоблоків, ще 2 завершують ремонтну програму. Енергоблоки ТЕС і гідроагрегати ГЕС будуть у роботі до початку зими. Станом на сьогодні ми також відремонтували понад 80% магістральних мереж», ‒ додав Прем'єр-міністр

Наступним фактором стабільності Прем'єр назвав захист енергооб’єктів. Україна робить зараз такі проєкти захисту, які ніхто у світі досі не робив. Продовжується також робота над децентралізацією енергосистеми.

Ще одним фактором стабільності галузі, є системна робота з міжнародними партнерами. Україна отримала 2,3 мільярда доларів на відновлення та захист енергетики і розширили можливість для імпорту електроенергії з ЄС більш ніж удвічі: з 500 МВт до 1200 МВт. Шостий фактор стабільності української енергосистеми ‒ достатня кількість енергоресурсів та збільшення їх видобутку.

Вперше пройдемо зиму, як обіцяє «Нафтогаз», за рахунок нашого власного газу. Маємо у сховищі 15 млрд кубометрів газу, які стануть надійним підґрунтям для проходження опалювального сезону, ‒ наголосив Прем'єр.

Нагадаємо, На Рівненщині перевірять понад 4 тис. рішень ВЛК

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next