Німеччина планує поставити Україні IRIS-T для захисту зернових шляхів

Німеччина планує поставити Україні IRIS-T для захисту зернових шляхів

Німеччина планує поставити Україні додаткові системи протиповітряної оборони для захисту зернових вантажів від можливих атак Росії.

Про це пише Bloomberg.

Як зазначається, Київ отримає ще одну додаткову систему протиповітряної оборони IRIS-T  і більше десятка зенітних гармат Gepard.

Озброєння має надійти в Україну до кінця 2023 року. А наступні системи IRIS-T надійдуть після того, як з’являться у німецькій оборонній промисловості.

Київ прагне збільшити поставки річкою Дунай і сухопутним транспортом через так звані “шляхи солідарності” після виходу Росії із “зернової ініціативи”. Невелика кількість суден також проходить через води біля узбережжя Румунії та Болгарії, попри побоювання щодо нападів Росії.

Люди не розголошують, які конкретні маршрути будуть використовуватися для прикриття оборони, чи будуть включені інші можливості, – резюмувало видання.

Нагадаємо, Кабмін призначив трьох заступників міністра оборони

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Як більшовики": рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України "Як більшовики": рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України
Ворог вивозить до Кримського півострова зерно, викрадене в українських фермерів.
З бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів З бердянського морського порту, який окупували російські війська, зникли 5 кораблів
Російські окупанти викрали українські кораблі, які перебували в порту Бердянська.
Loading...
Load next