Міністр сільського господарства ФРН прибув з візитом в Одесу

Міністр сільського господарства ФРН прибув з візитом в Одесу

Міністр сільського господарства ФРН Джем Оздемір прибув з візитом в Одесу, де пообіцяв продовження підтримки України.

Про це повідомляє міністерство у соцмережі Х.

Україна, як і раніше, має нашу повну підтримку та солідарність, – йдеться в дописі.

У відеозверненні міністр зазначив, що «перебуває на землі вільної України, що було би неможливо, якби плани Путіна та його злочинної банди реалізувалися», якби спротив і воля українців до свободи не були такими сильними.

Він також закликав не забувати, що йдеться не лише про Путіна, бо російський президент має багато агентів, спільників, також і на Заході, «деякі з них навіть є депутатами німецького Бундестагу». Тим важливіше зараз, під час гарячих дебатів, без «якщо чи або» стояти на боці України, щоби вона могла повністю відновити свою територіальну цілісність, підкреслив міністр.

Оздемір також повідомив про переговори з українським колегою Миколою Сольським, головними темами яких є маршрути експорту зерна через «коридори солідарності» та поглиблення співпраці.

Метою експорту українського зерна, за словами міністра, є не те, щоби воно «осідало» у Європі, а щоб прямувало в країни глобального півдня.

Оздемір і Сольський також взяли участь у відкритті лабораторії із захисту рослин, ветеринарної та харчової сертифікації.

Він також зазначив, що Німеччина є другим партнером України за обсягами надання фінансової підтримки. Також Берлін є другим партнером за обсягами надання військової допомоги, нагадав Оздемір у короткому інтерв’ю телеканалу Welt.

Німеччина постачає, і надійно, те, що Україні допомагає в захисті, - підкреслив він.

Це другий візит Оздеміра в Україну на посаді міністра.

Перед прибуттям німецький міністр здійснив візити в Молдову та на Західні Балкани.

Нагадаємо, 10 років тероризував мешканців Вінниччини: СБУ затримала "смотрящого"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Річниця трагедії в Одесі: поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу (фото) Річниця трагедії в Одесі: поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу (фото)
В Одесі поліцейські охороняють Куликове поле і Соборну площу, де сьогодні, 2 травня, відбудуться заходи, присвячені річниці масових заворушень у 2014 році. Тоді загинуло 48 осіб, а розслідування справи триває й досі.
В Одесі авто вилетіло з дороги у двір і перекинулося: є жертви (фото) В Одесі авто вилетіло з дороги у двір і перекинулося: є жертви (фото)
Смертельна ДТП трапилась у ніч на 14 квітня в Одесі. Автомобіль марки Ford Kuga на швидкості вилетів із дороги у двір житлового будинку, врізався в дерева та перекинувся.
Loading...
Load next