Браун назвала російський удар по селу Гроза "грубим порушенням міжнародного права"

Браун назвала російський удар по селу Гроза "грубим порушенням міжнародного права"

Координаторка гуманітарної допомоги ООН в Україні Деніс Браун побувала на місці ракетного удару по селу Гроза на Харківщині, де напередодні загинули 52 особи, які зібралися на похорон у місцевому кафе, тобто кожен п'ятий житель населеного пункту. 

Про це вона повідомила у Х.

Раніше ООН направила спостережну групу в село Гроза, щоб зібрати інформацію про подію. У складі місії була Браун, яка опублікувала своє звернення за результатами візиту в мережі Х, - ідеться в повідомленні.

Це варварські наслідки цієї війни, коли 20% жителів села можуть бути вбиті за кілька секунд, поки люди роблять покупки або п'ють каву в колі близьких. Це віддалене село. Це цивільна інфраструктура. Це були мирні жителі. Такі дії є порушенням, грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, - написала Браун.

Представники Об'єднаних Націй раніше зробили висновок, що удар завдали російські військові. Журналісти американського видання Washington Post, які побували на місці трагедії, повідомили, що серед загиблих практично не було військовослужбовців: вони бачили тільки одне тіло у військовій формі.

Нагадаємо, Двох російських дипломатів вислали з США

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні попередили про погіршення погодних умов та сильні грози В Україні попередили про погіршення погодних умов та сильні грози
У зв’язку із грозами, градом та шквалами синоптики оголосили штормове попередження по всій території України.
Необхідна ампутація: на Харківщині 14-річному хлопцю внаслідок вибуху Power Bank відірвало два пальці Необхідна ампутація: на Харківщині 14-річному хлопцю внаслідок вибуху Power Bank відірвало два пальці
Внаслідок вибуху портативного зарядного пристрою, так званого павербенку 14-річному хлопцю з Харківщини відірвало два пальці на лівій руці.
Loading...
Load next