Хамас завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю, ЦАХАЛ оголосив що готовий до війни: МЗС України відреагувало

Хамас завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю, ЦАХАЛ оголосив що готовий до війни: МЗС України відреагувало

З сектора Гази по Ізраїлю масовано було запущено ракети через атаку бойовиків ХАМАС в суботу вранці, у містах пожежі, щонайменше 22 людей загинуло.

Про це повідомляє CNNSky NewsThe Jerusalem Post.

Над низкою ізраїльських міст було видно великі клубки диму. Тим часом ЦАХАЛ вже оголосив, що "готовий до війни". Міністр оборони країни Йоав Галлант затвердив призов солдат резерву.

Зйомки з мобільних телефонів також показують, як бойовики Хамасу намагалися дістатися Ізраїлю морем, використовуючи невеликі човни, і, що дуже незвично, кілька палестинських бойовиків, схоже, перетнули кордон за допомогою парашутів.

Сирени повітряної тривоги пролунали по всьому південному і центральному Ізраїлю, а в містах Тель-Авів, Ашкелон, Явне і Кфар-Авів пролунали вибухи. Ізраїльські військові наказали жителям прикордонних міст залишатися вдома і заявили, що вони завдають ударів по цілях у секторі Гази.

Міністр оборони Йоав Галант, зазначається, прямує до Тель-Авіва для отримання термінової інформації, а прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу скликав екстрене засідання кабінету міністрів з питань безпеки.

Також Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зробив свою публічну заяву з приводу масованої атаки з боку ХАМАСу "Громадяни Ізраїлю, ми перебуваємо у стані війни. І ми переможемо. Ворог заплатить таку ціну, якої він ніколи раніше не знав".

Глава військового крила палестинського ісламістського руху ХАМАС Мухаммед ад-Дейф оприлюднив відеозвернення, в якому оголосив про початок операції проти Ізраїлю і заявив, що палестинське бойове угрупування "випустило 5000 ракет по ворожих позиціях, аеропортах і військових позиціях".

Щонайменше 22 ізраїльтяни загинули внаслідок атаки ХАМАС, поранено понад 300 людей, повідомляють місцеві екстрені служби.

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує терористичні атаки проти Ізраїлю.

Україна рішуче засуджує триваючі терористичні атаки проти Ізраїлю, включаючи ракетні обстріли цивільного населення в Єрусалимі та Тель-Авіві, - наголошують в МЗС України.

Також зазначається, що Україна висловлює підтримку Ізраїлю в його праві захищати себе та свій народ. 

Нагадаємо, Двох російських дипломатів вислали з США

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next