В Афганістані сталися два землетруси: загинуло щонайменше 15 осіб та 78 поранених

В Афганістані сталися два землетруси: загинуло щонайменше 15 осіб та 78 поранених

На заході Афганістану сталися одразу два землетруси магнітудою 6,3 бала, внаслідок чого загинули щонайменше 15 людей, ще 78 отримали поранення.

Про це пише BBC.News.

Геологічна служба США повідомила, що епіцентр землетрусу, який стався близько 11:00 за місцевим часом, знаходився приблизно за 40 км на північний захід від міста Герат, неподалік кордону з Іраном. За землетрусами пішов афтершок магнітудою 6,3.

За словами афганських чиновників, низку будівель було пошкоджено, внаслідок чого люди опинилися під уламками. Станом на зараз відомо про щонайменше 15 людей загиблих та 78 поранених. Інформація щодо руйнувань уточнюється. За словами представника охорони здоров'я, понад 70 поранених перебували на лікуванні у головній лікарні міста. За першим землетрусом було як мінімум три потужні поштовхи.

Герат розташований за 120 км на схід від кордону з Іраном і вважається культурною столицею Афганістану. За даними Світового банку за 2019 рік, у провінції проживає близько 1,9 мільйона людей.

У країні часто трапляються землетруси, особливо в гірському хребті Гіндукуш, оскільки він розташований неподалік стику Євразійської та Індійської тектонічних плит.

Нагадаємо, У Німеччині виступили за обмеження пільг для нових біженців з України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули майже 100 людей (відео) В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули майже 100 людей (відео)
Кількість жертв вибуху в шиїтській мечеті в Кундузі на північному сході Афганістану становить приблизно 100 осіб. Правлячий "Талібан" вже поклав відповідальність за теракт на "Ісламську державу".
Loading...
Load next