Ізраїль офіційно оголосив стан війни

Ізраїль офіційно оголосив стан війни

Глава уряду Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про початок довгої та важкої війни після несподіваної атаки палестинців із Сектору Газа. Внаслідок атаки загинули сотні людей, були захоплені ізраїльські заручники та виникли побоювання регіональної ескалації напруженості.

Про це повідомляє The Guardian.

ЗМІ повідомляють, що Ізраїль формально активував "пункт 40 алеф", що є офіційною заявою про стан війни. Тепер військовослужбовці мають повноваження діяти на свій розсуд, однак вони зобов'язані інформувати уряд країни про свої дії.

Ми вступаємо в довгу і важку війну. Війна була нав'язана нам вбивчою атакою ХАМАСа. У цей час закінчується перший етап знищенням більшої частини сил противника, які проникли на нашу територію, — сказав Нетаньяху.

У недільний ранок, коли громадяни Ізраїлю намагалися осмислити наслідки суботнього нападу, ймовірність наземного вторгнення до Гази та широкомасштабного зіткнення з "Хезболлою" в Лівані стала все більш очевидною. Ізраїль ухвалив рішення про евакуацію поселень, розташованих поблизу Гази.

Попри слова Нетаньяху, який змалював військову картину та мобілізував тисячі резервістів, у неділю стратегічні цілі Ізраїлю залишалися загадковими, включаючи питання про бажання усунути ХАМАС від керма в Газі та тривалість можливої операції. 

Нагадаємо, У п’яному угарі вбив співмешканку: на Київщині судитимуть чоловіка - прокуратура

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next