Данія закликала збільшити коаліцію для поставок винищувачів F-16 в Україну

Данія закликала збільшити коаліцію для поставок винищувачів F-16 в Україну

Данія прагне "розширити і поглибити" коаліцію країн, які зобов'язалися поставити Україні винищувачі F-16. 

Про це заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен на щорічній сесії парламентської асамблеї НАТО в Копенгагені, пише Reuters.

Поки українці готові вести цю війну за нашу свободу, давайте вирішимо, що втома від війни не матиме місця в нашому трансатлантичному співтоваристві, - сказала Фредеріксен.

Нідерланди і Данія очолили ініціативу з навчання українських пілотів польотів на літаках F-16 і подальшого постачання винищувачів в Україну, щоб допомогти протистояти перевазі росії в повітрі.

Норвегія наприкінці серпня також зобов'язалася поставити Україні винищувачі F-16, а 11 інших країн, включно зі США, заявили, що допоможуть навчити українських пілотів літати на цих винищувачах.

У понеділок данський прем'єр-міністр також заявила, що НАТО і ЄС повинні краще координувати закупівлі зброї та боєприпасів у рамках союзу і військового альянсу.

НАТО - це наріжний камінь нашої колективної безпеки, але водночас ми повинні робити більше в Європі. Все починається і закінчується НАТО, але всередині Європи і всередині Європейського Союзу ми повинні робити більше, - сказала вона.

Нагадаємо, В Україні споживчі ціни у вересні зросли на 0,5%

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next