ДБР повідомило про ще одну підозру колишнім заступнику Міністра оборони та керівнику департаменту

ДБР повідомило про ще одну підозру колишнім заступнику Міністра оборони та керівнику департаменту

Працівники ДБР повідомили про ще одну підозру колишнім заступнику Міністра оборони України та керівнику одного з департаментів МОУ за розтрату понад 250 млн грн державних коштів, виділених на закупівлю бронежилетів.

Про це повідомляє ДБР.

Відомо, що це ще один епізод викритих незаконних оборудок експосадовців, загальний обсяг яких складає 1,4 млрд грн. При цьому була здійснена 100% передоплата та порушена процедура здійснення контролю за якістю товару. У результаті Збройні Сили України отримали неякісні бронежилети, які не можна використовувати у бою без загрози життю, ‒ наголошують у відомстві.

Це призвело не лише до втрати 250 млн грн бюджетних коштів, а й до підриву обороноздатності країни, загрози життю та здоров’ю захисників.

Посадовців підозрюють у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою, своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Як відомо, колишньому заступнику Міністра оборони повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України). Тоді він лобіював укладення договорів про постачання також неякісної амуніції для потреб Збройних Сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн.

Нагадаємо, Зростання економіки України: МВФ покращив прогноз

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео) ДБР встановило військових рф, які з танків розстрілювали лікарню в Тростянці (відео)
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.
Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду Співпраця з окупантами: ДБР почало розслідування проти ексмера Ізюма за держзраду
Вони доносять росіянам інформацію про ЗСУ, тероборону та інше.
Loading...
Load next