ЗСУ перевершують усі очікування - Столтенберг

ЗСУ перевершують усі очікування - Столтенберг

Збройні сили України перевершують усі очікування у відбитті російської агресії, але Москва все не відмовляється від своїх амбіцій, і тому потрібно посилювати підтримку українського війська.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на початку 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України у середу в Брюсселі.

Коли президент Путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну минулого року, він думав, що Київ впаде за кілька днів, а Україна - за кілька тижнів. Він помилявся. Збройні сили України знову і знову перевершують очікування, - сказав він.

Генсек НАТО вказав на те, що українці повернули 50% територій, захоплених Росією з лютого минулого року, та завдають великих втрат російським військам.

Росія деградує у військовому плані, слабшає економічно і стає більш ізольованою політично. Але немає жодних ознак того, що Путін відмовився від своїх амбіцій. Навпаки. Росія посилила атаки на об'єкти критичної інфраструктури і знову готується використовувати зиму як зброю у війні. Тому ми повинні продовжувати нарощувати зусилля і підтримувати стабільний потік зброї та боєприпасів в Україну, - заявив Столтенберг.

Він наголосив, що "чим сильнішою буде Україна на полі бою, тим сильнішою вона буде за столом переговорів, і тим швидше закінчиться ця війна".

І нам потрібно створити довгострокові рамки, які гарантуватимуть, що історія не повториться. Тому всі члени Альянсу згодні з тим, що Україна стане членом НАТО. На нашому Вільнюському саміті в липні члени Альянсу скасували вимогу щодо Плану дій щодо членства. Ми запровадили програму, спрямовану на забезпечення повної оперативної сумісності Збройних сил України з вашими майбутніми союзниками по Альянсу. І ми створили Раду Україна - НАТО, де члени Альянсу і Україна засідають на рівних, - зазначив генсек НАТО.

Нагадаємо, Ллойд Остін оголосив новий пакет допомоги Україні на $200 млн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Loading...
Load next