У Херсоні поліція виявила схрон в оселі ймовірного колаборанта

У Херсоні поліція виявила схрон в оселі ймовірного колаборанта

У 45-річного жителя Херсона, який під час окупації міста активно співпрацював із загарбниками, правоохоронці виявили та вилучили гранати, пістолет і рушницю.

Про це повідомляє Портал МВС.

Попередньо встановлено, що чоловік під час окупації міста активно співпрацював зі загарбниками. Він здійснював обмін інформацією різного характеру зі співробітниками ворожих спецслужб, зокрема й фсб рф.

Крім цього, у правоохоронців є підстави вважати, що фігурант вчиняв й інші дії, направлені на становлення в обласному центрі окупаційної влади. Чоловік залякував патріотично налаштованих херсонців, спільно з представниками військових формувань рф розшукував та допомагав затримувати громадян за їх активну проукраїнську позицію. 

Також поліцейські з’ясували, що у фігуранта, який разом із окупантами втік на лівобережжя Херсонщини, за місцем проживання може зберігатися зброя.

Слідчі разом із оперативниками та вибухотехніками за процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури провели за встановленою адресою санкціонований обшук. Під час огляду квартири правоохоронці виявили та вилучили 2 ручні наступальні гранати (РГН) із запалами, 3 реактивно-штурмові гранати (РШГ-2), реактивну протитанкову гранату (РПГ-26), пістолет Макарова та гладкоствольну рушницю. 

Наразі усе вилучене направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру МВС України.

Вирішується питання про заочне повідомлення зловмиснику підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років). 

Тривають необхідні слідчі заходи.

Нагадаємо, КНДР передала рф 1000 контейнерів з військовим обладнанням

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео) Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео)
Раніше повідомлялось, що український снайпер застрелив підполковника Збройних сил Російської Федерації на Донбасі.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Проросійські бойовики обстріляли Щастя на Донбасі: поранили голову місцевої ВЦА (відео) Проросійські бойовики обстріляли Щастя на Донбасі: поранили голову місцевої ВЦА (відео)
Внаслідок обстрілу був поранений керівник відомства Олександр Дунець. Йому вже зробили операцію - стан здоров'я чоловіка задовільний та він вже на робочому місці.
Loading...
Load next