З 1 грудня в Україні діятимуть нові правила ввезення гуманітарної допомоги

З 1 грудня в Україні діятимуть нові правила ввезення гуманітарної допомоги

Представникам волонтерської спільноти за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) треба зайти до Єдиної автоматизованої системи обліку гуманітарної допомоги, після чого дані про них будуть внесені до Єдиного реєстру отримувачів гумдопомоги.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Волонтерам необхідно внести в систему перелік товарів, які вони планують ввозити в Україну. Відповідна Декларація сформується автоматично. Після цього волонтери зможуть ввозити в Україну допомогу. Коли вони її завезуть, потрібно буде створити новий звіт, тобто узагальнено показати, де та скільки допомоги власне було роздано.

У МСП наголошують, що не потрібно буде ніяких гарантійних листів, довідок, запитів, планів про розподіли чи інших бюрократичних документів. Наразі єдина автоматизована система обліку гуманітарної допомоги знаходиться у стані розробки й запрацює через півтора місяця, з 1 грудня.

Нагадаємо, Послуги мобільних центрів зайнятості можна буде отримати у 5 прифронтових областях України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною "Викликає особливі побоювання": танкова армія РФ залишає полігон під Воронежем і перекидає додаткову техніку до кордону з Україною
Агентство Bloomberg із посиланням на джерела писало, що нова агресія РФ проти України може розпочатися 15 лютого.
З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next