Війна в Україні спрямована на знищення українців як нації - Санду

Війна в Україні спрямована на знищення українців як нації - Санду

Президентка Молдови Майя Санду на 27-й конференції «Форуму 2000» у Чехії заявила, що у разі успіху Росії у війні проти України Молдови б не існувало.

Про це повідомляє NewsMaker.

Війна в Україні спрямована на знищення цієї країни та українців як нації. Якщо б Росія досягла успіху, Молдова, ймовірно, припинила б існувати як вільна держава, – сказала президентка.

Санду зазначила, що сьогодні РФ прагне контролювати країни колишнього СРСР подібно до її контролю країн Центральної та Східної Європи у минулому. На думку лідерки Молдови, помилково вважати, що країни регіону можуть залишатися осторонь від російсько-української війни.

Війна, спрямована на підпорядкування України, усуває будь-які сумніви: якщо ми зазнаємо невдачі, нас знову втягнуть у сферу впливу Росії, – підкреслила Санду.

Конференція «Форум 2000» щороку проводиться в Празі. Цілями діяльності Форуму є підтримка цінностей демократії та поваги до прав людини, сприяння розвитку громадянського суспільства й заохочення релігійної, культурної та етнічної толерантності.

Нагадаємо, В системі охорони здоров’я України змінять структуру публічних даних

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next