Суд виніс вирок колаборанту Стремоусову (ВІДЕО)

Суд виніс вирок колаборанту Стремоусову (ВІДЕО)

Суд ухвалив вирок, яким визнав винним Стремоусова Кирила Сергійовича у вчиненні кримінальних правопорушень. Його визнано виним у державній зраді, тобто у діяннях, умисно вчинених на шкоду суверенететові, територіальній цілісності та недоторканності, державній та інформаціній безпеці України.

Про це повідомляє Малиновський районний суд міста Одеси.

Також суд його визнав винним у колабораційній діяльності, тобто у зайнятті громадянином України посади, пов’язаної х виконанням адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території.

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). При цьому судом було вжито всіх заходів про виклик обвинуваченого у судові засідання.  Під час судових дебатів, сторона обвинувачення просила визнати Стремоусова винним та призначити відповідне покарання в межах санкцій осудних статей.

В свою чергу, захисник Стремоусова просила постановити виправдовувальний вирок у відношенні обвинуваченого.

Оцінивши докази, які були подані сторонами кримінального провадження, суд дійшов висновку про винуватість громадянина у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.

У прокуратурі уточнили, що провадження щодо Стремоусова було розпочато до того, як з’явилася інформація про його загибель. Матеріали справи (обвинувальний акт) прокуратура скерувала до суду у грудні 2022 року.

Нагадаємо, Рівненська АЕС пройшла інспекцію МАГАТЕ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Loading...
Load next