У Швеції планують обмежити соціальні виплати для мігрантів

У Швеції планують обмежити соціальні виплати для мігрантів

У Швеції правий уряд на чолі з прем’єр-міністром Ульфом Крістерссоном має намір обмежити отримання соціальних пільг і виплат для мігрантів з неєвропейських країн.

Про це повідомляє Yle.

Напередодні у колонці в газеті Dagens Nyheter лідери панівних партій та «Шведських демократів» заявили, що для скорочення кількості іммігрантів і покращення інтеграції в суспільство тих, хто вже приїхав, варто ускладнити отримання соціальних виплат. 

Наприклад, політики пропонують давати доступ до пільг і компенсацій не відразу, а спершу вимагати від іммігранта вивчити шведську мову та працевлаштуватися.

Крім того, пропонується скасувати можливість отримувати одночасну одразу кілька виплат.

На відміну від багатьох країн, у Швеції є те, що ми називаємо соціальною допомогою за місцем проживання, тобто ви отримуєте доступ до всіх наших систем соціального забезпечення, просто живучи та перебуваючи у Швеції, і ми вважаємо, що це погана ідея, — пояснив Крістерссон.

Натомість, на думку прем’єр-міністра, іммігрантам потрібно поступово надавати права на різноманітні пільги, якщо вони працюють на добробут суспільства.

Я вважаю, що дуже важливо встановити принцип: якщо ви можете працювати, ви повинні працювати й підтримувати себе самостійно, — сказав Крістерссон.

Нагадаємо, Шведська екоактивістка Грета Тунберг підтримала Палестину та Газу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців У Нідерландах за контрабанду людей затримали двох українців
Судно з албанськими мігрантами прямувало у Великобританію. Відомо, що мігранти спершу намагалися сісти на контейнерні кораблі в портах Іджмуйдена, Хук-ван-Холланда чи Роттердама
Loading...
Load next