Українські військові моряки беруть участь у багатонаціональному навчанні "Joint Warrior -23-ІІ"

Українські військові моряки беруть участь у багатонаціональному навчанні "Joint Warrior -23-ІІ"

У рамках комплексної підготовки під керівництвом менторів Королівських ВМС, протимінні кораблі "Черкаси", "Чернігів" та штаб тактичної групи протимінних дій України приєдналися до багатонаціонального навчання Joint Warrior -23-ІІ, яке проходить у територіальних водах Великої Британії.

Про це повідомляє ВМС ЗСУ.

Цей тиждень для українських військових моряків почався з участі у навчаннях Joint Warrior -23-ІІ, які відбуваються у водах Британії. Вони залучають до практичних дій в морі протимінні кораблі "Черкаси" та "Чернігів" від Військово-Морських сил Збройних Сил України.

Судна та штаб тактичної групи протимінних дій навчаються під наглядом менторів з Королівських ВМС Великої Британії. До складу учасників належать також Королівські повітряні сили, сухопутні війська Британії. Крім України, у навчаннях теж беруть участь кораблі та судна з Нідерландів, Бельгії, Польщі, Німеччини та Данії.

Відомо, що основна мета підготовки – це досягнення екіпажами та штабом тактичної групи протимінних дій високого рівня готовності до виконання завдань за призначенням, а також сумісності з протимінними підрозділами країн-партнерів. Водночас вони виробляють навички планування та проведення протимінних дій за стандартами НАТО. Ціль – набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення об’єднаних багатонаціональних операцій.

Нагадаємо, З України можуть запустити потяг до Румунії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші" Доба на Донбасі перед Великоднем: проросійські бойовики 12 разів порушили режим "тиші"
Протягом доби 1 травня бойовики 12 разів порушили режим тиші, внаслідок чого з української сторони є один військовий отримав поранення.
Loading...
Load next