Робимо все, щоб пройти шлях до ЄС "як качечка по воді" - Кулеба

Робимо все, щоб пройти шлях до ЄС "як качечка по воді" - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив упевненість, що Європейська комісія дасть позитивний висновок для початку переговорів про вступ до кінця цього року.

Про це Кулеба сказав в етері телемарафону в понеділок.

Голова МЗС вказав, що Київ зробив для позитивного висновку Єврокомісії "все, що потрібно", згадавши нещодавно ухвалений Верховною радою закон про політично значущих осіб.

Безумовно, питання вступу України в ЄС – це питання історичної ваги не лише для України, але й для Європейського союзу. Тому довкола історичних рішень, таких як відкриття переговорів про вступ, буде багато нервозності, спекуляцій, намагань розіграти це питання для вирішення якихось окремих питань, – застеріг він.

Водночас Кулеба сказав, що українська влада щодня перебуває на зв’язку з колегами в державах-членах ЄС для того, щоб "пройти цей шлях і відкрити переговори про членство".

Я постійно спілкуюся з міністрами кожної країни-члена ЄС для того, щоб ми пройшли цей шлях максимально гладенько, як любить казати мій батько, "як качечка по воді,  – підсумував він.

Нагадаємо, Японія передасть Україні трансформатори та сонячні панелі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next