"НАФТОГАЗ" не продовжить контракт на транзит у ЄС газу з рф

"НАФТОГАЗ" не продовжить контракт на транзит у ЄС газу з рф

"Нафтогаз України" не продовжуватиме контракт на транзит російського газу до Європейського Союзу через Україну, який закінчується в кінці наступного року. 

Про це заявив голова правління компанії Олексій Чернишов в інтерв'ю DW.

За його словами, очікується, що ЄС може підняти це питання в найближчі місяці. Однак, єдина причина, чому Україна досі здійснює транзит російського газу - це підтримка країн блоку, особливо тих, які не мають виходу до моря.

При цьому Чернишов закликав ЄС пришвидшити відмову від споживання російського газу, та зробити це раніше ніж до 2027 року, як планується.

Водночас він визнав, що для припинення імпорту в ЄС російського газу потрібен час.

Ми всі розуміємо, що потужність і можливості отримати альтернативні постачання газу, особливо через LNG-термінали, обмежені, - зазначив голова НАК.

При цьому очільник "Нафтогазу" переконаний, що Україна в майбутньому може бути енергетичним хабом для ЄС.

Ми всі знаємо, що Україна має дуже важливий і стратегічний актив - підземні сховища газу. Найбільший, до речі, в Європі - 31 мільярд кубометрів. Цим можуть скористатися європейські країни, - наголосив Чернишов.

Нагадаємо, Угорщина передасть лікарням України 100 апаратів ШВЛ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Більше 20 підроблених паспортів України та Євросоюзу віз чоловік у Росію Більше 20 підроблених паспортів України та Євросоюзу віз чоловік у Росію
Громадянин Молдови намагався провезти 20 підроблених документів України, Великої Британії та країн ЄС. Далі їх мали доставити у Росію.
Loading...
Load next