Планували підривати об’єкти ЗСУ та Міноборони: СБУ затримала диверсантів ФСБ

Планували підривати об’єкти ЗСУ та Міноборони: СБУ затримала диверсантів ФСБ

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала в Києві «розконсервовану» агентурно-бойову групу ФСБ. До її складу входило троє осіб, які готували серію потужних вибухів на українських об'єктах військового управління.

Про це повідомляє СБУ.

Серед пріоритетних «цілей» агресора були підрозділи Генерального штабу ЗСУ та Міністерства оборони України, а також їхні запасні командні пункти. Для вчинення диверсійних фігуранти планували грати до 10 дронів, які вони спеціально обладнали саморобними вибуховими пристроями.

Встановлено, що ворожа група була сформована ще в 2018 році кадровим співробітником 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби фсб. До її складу ввійшли троє осіб (мешканці Києва та Чернігова), які після вербування були переведені в режим «очікування» до початку повномасштабного вторгнення РФ.

Кожен з учасників російської агентурно-бойової групи мав свою спеціалізацію у проведенні розвідувально-підривної діяльності на країні-агресора. Так, один з них виробляв саморобні вибухові пристрої, інший – відповідав на переобладнання «цивільних» безпілотних літальних апаратів в ударні дрони.

Лабораторії для виготовлення вибухівки та «модернізації» безпілотників були обмежені за місцями проживання фігурантів. Ще одна учасниця ворожої групи – кілька керувала дронами. Для отримання відповідних навичок у березні цього року на Київщині жінка пройшла курси з підготовки операторів БПЛА.

Навесні цього року фігуранти приступили до відслідковування місць базування підрозділів Сили оборони на території столичного регіону. На підставі зібраних доказів ворожим поплічникам повідомляється про враження за двома статтями Кримінального кодексу України.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, Окупанти пошкодили побутові корпуси Хмельницької АЕС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next