У Німеччині заарештували бізнесмена, який постачав у рф двигуни для дронів

У Німеччині заарештували бізнесмена, який постачав у рф двигуни для дронів

У Німеччині заарештовано підприємця, який поставив рф двигуни для дронів майже на 2 млн євро.

Про це повідомляє DW.

Управління кримінальних розслідувань німецької митниці видало ордер на арешт підприємця, який живе в районі німецького Касселя. Його підозрюють в обході санкцій і постачанні рф двигунів для безпілотників, які Росія використовує у війні проти України, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють прокуратура Франкфурта-на-Майні та Головне митне управління в Бонні, у шести житлових і комерційних приміщеннях бізнесмена було проведено обшуки.

Зазначається, що у 2022-2023 роках він через фірму в Гонконзі поставив компанії із Санкт-Петербурга двигуни для радіокерованих моделей, електронні компоненти та інші матеріали. Двигуни, зокрема, використовуються в російських розвідувальних безпілотниках "Орлан-10". Влітку 2023 року слідчі митного карного розшуку конфіскували у компанії загалом 120 таких двигунів, запобігши в такий спосіб їхньому можливому експорту в Росію. Крім того, підприємця звинувачують у незаконному вивезенні до РФ двох дорогих автомобілів, які в обхід чинних обмежень також доставили в Росію через Гонконг.

Вартість усіх товарів, вивезених ним до рф в обхід санкцій, становить близько двох мільйонів євро.

Нагадаємо, Google показуватиме "історію зображення", щоб допомоги у виявленні фейків

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com 

Loading...
Load next