Із Сектора Гази готуються евакуювати українців — МЗС

Із Сектора Гази готуються евакуювати українців — МЗС

Міністерство закордонних справ України та українські посольства в регіоні розпочали підготовчий етап евакуації українців із обложеного Сектора Гази. Це відбувається на тлі рішення влади Єгипту дозволити виїзд іноземців із палестинського анклаву через пункт пропуску «Рафах».

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Дипломати актуалізували список охочих виїхати — наразі їх 358 людей. Це переважно жінки та діти. З усіма підтримується зв‘язок. Українська сторона вже надіслала офіційний запит причетним сторонам, щоб отримати дозволи на виїзд із Сектора Гази та транзит єгипетською територією. Тепер МЗС очікує погодження.

Відомство також підготувало документи для українців, які не мають дійсних проїзних документів, забронювало необхідний транспорт та сформувало групу дипломатів, яка прибуде на кордон із анклавом для допомоги українським громадянам на місці.

Як заявила єгипетська сторона, виїзд іноземців із Сектору Гази здійснюватиметься в алфавітному порядку, відповідно до їхнього громадянства. 

Працюємо, аби якнайшвидше вивезти наших людей. Питання перебуває на особистому контролі міністра Дмитра Кулеби, — додав Ніколенко.

Нагадаємо, Понад 90% фінських компаній повністю пішли з рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next