Просували в Україні прокремлівські ідеї: поліцейські ліквідували діяльність псевдорелігійної секти (ВІДЕО)

Просували в Україні прокремлівські ідеї: поліцейські ліквідували діяльність псевдорелігійної секти (ВІДЕО)

У рамках спільної спецоперації слідчих Нацполіції та Служби безпеки України проведено 74 обшуки та заблоковано 20 осередків злочинного угруповання «АЛЛАТРА», яке діяло в проросійських інтересах.

Про це повідомляє Нацполіція України.

Учасники угруповання публічно пропагували ідеї створення «союзу слов'янських народів», «миру будь-якою ціною» та інші прокремлівські наративи, а в поліцейському аудіоперехопленні приватних розмов їхніх керівників на початку російського вторгнення — обговорюють необхідність ракетних ударів по цивільних громадянах та об’єктах на заході України з метою зламати спротив українців у війні.

Для розповсюдження завуальованої проросійської пропаганди використовували телебачення, радіо та соціальні мережі, в яких зібрали більш ніж пів мільйона підписників. Таке охоплення онлайн-аудиторії дозволило організаторам керувати нею дистанційно з однієї з країн Євросоюзу, куди вони виїхали навесні 2022-го року, використовуючи підробні документи про зняття з військового обліку.

За цей час ватажки «АЛЛАТРА» встигли створити «філії» в рф, білорусі та декількох країнах Європи і Азії. Під час обшуків в штабах секти та місцях мешкання її членів в Київській, Харківській, Кіровоградській, Сумській, Дніпропетровській, Львівській, Волинській та інших областях України було виявлено докази незаконної діяльності фігурантів, включаючи документи, пропагандистську літературу російських авторів, окультну символіку, портрети путіна, російську валюту і зброю.

На підставі зібраних Нацполіцією доказів лідеру злочинної організації, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, повідомлено про підозру одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу України, а саме: державна зрада (ст. 111); виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ст. 436-2), виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та нацистського тоталітарних режимів (ст. 436-1) та створення, керівництво злочинною спільнотою або організацією, а також участь в ній (ст. 255). 

Крім того, іншим п’ятьом організаторам вказаного угруповання складено повідомлення про підозру за аналогічними статтями та вживаються процесуальні заходи з метою їх вручення у спосіб, передбачений законодавством. 

Злочинцям загрожує покарання – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або довічне позбавлення волі.  Триває розслідування щодо встановлення всіх активних учасників злочинної організації – за попередніми даними, їхня кількість може сягати близько п’ятдесяти осіб.

Нагадаємо, Окупанти накопичують ракети, щоб взимку атакувати об'єкти інфраструктури України ‒ Данілов

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next