США передають новий пакет військової допомоги: деталі

США передають новий пакет військової допомоги: деталі

Адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити в п’ятницю про надання Україні пакету військової допомоги, який включатиме ракети і боєприпаси для протидії дронам. Його вартість становитиме 425 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на двох американських чиновників.

Запланований пакет допомоги Україні включатиме боєприпаси з лазерним наведенням вартістю близько $300 мільйонів для знищення російських безпілотників, пише Reuters із посиланням на документ. Очікується, що пакет не включатиме додаткові ракети ATACMS.

Кошти на боєприпаси надходять із програми “Ініціатива сприяння безпеці в Україні” (USAI), яка дозволяє адміністрації Байдена купувати зброю у промисловості, а не брати її з американських збройних запасів.

За словами посадовців, які говорили на умовах анонімності, решта обіцяної зброї на суму $125 мільйонів включає додаткові боєприпаси для зенітно-ракетних систем (NASAMS), боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), боєприпаси калібру 105 і 155 мм, протитанкові системи TOW, протипіхотні міни Claymore, стрілецьку зброю, а також десяток вантажівок.

Ці зобов’язання щодо зброї стали можливими у межах процедури PDA, згідно з якою президент США має право передати дружній державі в надзвичайній ситуації зброю та боєприпаси безпосередньо із баз Пентагону.

За словами чиновників, вміст пакета може змінитися.

Нагадаємо, Очільник генштабу Чехії у Києві зустрівся із Залужним

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна й США обговорюють передачу військової допомоги, що призначалася Афганістану Україна й США обговорюють передачу військової допомоги, що призначалася Афганістану
Україна та США обговорюють можливість передачі українським ЗСУ військової допомоги. Мовиться про зброю, яка раніше призначалася Афганістану.
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
Loading...
Load next