"Журналістці" з окупованого Маріуполя загрожує 12 років ув'язнення

"Журналістці" з окупованого Маріуполя загрожує 12 років ув'язнення

Так званій кореспонденці проросійського каналу "Маріуполь 24", яка спотворює реальне життя у місті,  загрожує 12 років в'язниці за колабораційну діяльність. 

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Працевлаштувавшись на проросійський телеканал "Маріуполь 24", вона у якості кореспондента передачі "Теми дня" інформує глядачів про нібито налагодження "мирного життя" в окупованому місті, - зазначається у повідомленні.

Обвинуваченою виявилась студентка 1-го курсу Маріупольського державного університету.

Незважаючи на вже розпочате навчання за програмою "Середня освіта. Українська мова і література" на факультеті філології та масових комунікацій, дівчина зробила вибір на користь мови держави-агресора, - додали у прокуратурі.

У своїх ефірах юна "журналістка" розповідає про прискорення процедури отримання російських паспортів та наголошує на вдалій співпраці з установами та громадськими організаціями РФ, які допомагають місцевим "управлінцям".

Надаючи слово представникам окупаційної влади, вона бере участь у спотворенні реальної картини життя в розбомбленому ворожою армією Маріуполі, маніпулюючи свідомістю людей, - підкреслили у прокуратурі.

Як повідомили у Донецькій обласній прокуратурі, обвинувачена перебуває у розшуку. Максимально їй загрожує 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.

Нагадаємо, За тиждень Армія дронів знищила рекордну кількість позицій росіян

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next