Україна поки не отримала вимог від польських протестувальників на кордоні

Україна поки не отримала вимог від польських протестувальників на кордоні

Польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску на кордоні з Україною – "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин". Українська сторона досі не отримала офіційних вимог від протестувальників.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

У Мінвідновлення поінформували, що перебувають у постійній комунікації з Посольством України у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію.

Станом на сьогодні офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони, — зазначили у міністерстві.

З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог польських мітингарів: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи «Шлях».

За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані. Хочемо запевнити перевізників та експортерів: команда цілодобово працює над пошуком рішень, щоб якомога швидше розблокувати пункти пропуску, — підсумували у Мінвідновлення.

Нагадаємо, В Україні змінили правила контролю вантажів на митниці

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next