Польща допомогає Україні із закупівлею надлишкової електроенергії

Польща допомогає Україні із закупівлею надлишкової електроенергії

НЕК "Укренерго" 9 листопада звернулося до польського оператора PSE з проханням про аварійну допомогу у вигляді термінової закупівлі надлишкової електроенергії, виробленої українською генерацією.

Про це інформує пресслужба "Укренерго".

Сьогодні в енергосистемі є профіцит електроенергії. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит "Укренерго", польський оператор енергосистеми PSE, в три денні години надає аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 510 МВт-год, – йдеться у дописі.

У відомстві наголошують, що загалом електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. Утім, два блоки на теплоелектростанціях в західному та центральному регіонах виведені в аварійний ремонт в межах доби.

Окрім того, Україна експортує електроенергію до Словаччини, Румунії та Молдови в нічні години (добовий мінімум споживання) та денні години (активна робота електростанцій на ВДЕ) загальним обсягом 3 482 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 367 МВт.

Нагадаємо, "Білі вовки" СБУ встановили рекорд зі знищених ворожих цілей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next