З окупованого Криму повернули в Україну двох дітей

З окупованого Криму повернули в Україну двох дітей

До України вдалось повернути двох дітей, які перебували у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

В межах реалізації затвердженого плану дій Президента Bring Kids Back UA нам вдалося повернути додому ще двох українських дітей. Це Єгор та Валерія, 2009 та 2015 років народження. Вони приїхали разом з бабусею, - зазначив Єрмак.

За його словами, ці діти народилися в Криму та опинилися під опікою бабусі у зв’язку зі смертю батька і позбавленням батьківських прав матері.

Враховуючи те, що молодша онука не є кровною родичкою бабусі, оформлення відповідних документів тривало певний час, що не дозволяло раніше виїхати з окупованого Криму, - зауважив Єрмак.

Після повномасштабного вторгнення Росії активізувався тиск на осіб, які дотримуються проукраїнських поглядів. Бабуся ухвалила рішення виїхати з Криму разом з дітьми, зауважив керівник ОП.

Жінка звернулася до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з проханням про сприяння у переїзді разом з неповнолітніми.

Наша команда допомогла їм виїхати до України, була розроблена легенда, яку родина використовувала при контактах з представниками окупаційної влади та спецслужб країни-агресора. Зараз вони вже у Києві, - повідомив Єрмак.

Нагадаємо, ГУР отримали від волонтерів безпілотний авіакомплекс

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next