Україна посіла друге місце у світі за кількістю жертв протипіхотних мін – Handicap International

Україна посіла друге місце у світі за кількістю жертв протипіхотних мін – Handicap International

Україна в 2022 році стала другою після Сирії країною за кількістю жертв протипіхотних мін.

Про це повідомляють у довідці «Landmine Monitor 2023», підготовленій гуманітарною організацією Handicap International (HI), передає Укрінформ.

Сирія (834 людини), Україна (608), Ємен (582) і М'янма (545) є країнами з найбільшою кількістю жертв - убитих і поранених, зазначається у документі, оприлюдненому 14 листопада.

Загалом у 2022 році від цієї зброї та бомб, що не розірвалися, було вбито 1661 і важко поранено 3015 людей, 85% з них – цивільні і майже половина жертв серед цивільних – це діти.

Таке високе число в основному пояснюється збільшенням збройних конфліктів і саморобним мінуванням з 2015 року. Особливо широко використовували протипіхотні міни збройні сили Росії та М’янми, зазначаються автори документа. За даними Landmine Monitor, з початку вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року російські війська широко використовували протипіхотні міни щонайменше 13 різних типів.

Після багатьох років занепаду, починаючи з 2015 року, ми щороку страждаємо від великої кількості жертв мін. Конфлікти зростають, а деякі армії масово використовують наземні міни. Ми також спостерігаємо, що території залишаються забрудненими протягом тривалого часу. Це призводить до жертв через тривалий час після завершення конфлікту, – зазначила керівниця політичного відділу Handicap International у Німеччині Ева Марія Фішер.

Загалом 85 країн і п'ять територій на планеті наразі забруднені наземними мінами.

Нагадаємо, Міністр оборони Нідерландів підтримала ідею часткового вступу України до НАТО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next