Фінляндія хоче закрити пункти пропуску на кордоні з рф

Фінляндія хоче закрити пункти пропуску на кордоні з рф

Міністерство внутрішніх справ Фінляндії у терміновому порядку готує пропозиції, які, за необхідності, дозволять обмежити перетин кордону між Фінляндією та РФ, закрити пункти пропуску та зосередити прийом заяв про надання притулку в одному місці.

Про це заявила очільниця фінського МВС Марі Рантанен на пресконференції, присвяченій ситуації, що склалася на південно-східному кордоні з РФ, передає фінське видання Yle.

За словами Марі Рантанен, йдеться про введення в дію заходів, передбачених пунктом 16 закону про прикордонну охорону, який було змінено торік.

Обмеження можуть набути чинності за певних умов:

  • якщо це буде необхідно для підтримки громадського порядку, забезпечення національної безпеки чи запобігання серйозній загрозі здоров’ю громадян;
  • у разі зростання нелегальної міграції.

За словами очільниці фінського МВС, кількість нелегалів, які прибувають з російського боку, поки що відносна невелика, проте в останнім часом вона значно зросла.

Діяльність російської влади змінилася таким чином, що потрапити з Росії до Фінляндії стало можливим, незважаючи на відсутність необхідних документів. Тобто ми говоримо про нелегальну міграцію. Ситуацію сьогодні вже обговорили на рівні президента та міністрів, відповідальних за зовнішню політику та безпеку країни, — наголосила Рантанен.

Окрім цього, з початку серпня значно зросла кількість прохачів притулку, які намагалися перетнути східний кордон Фінляндії без необхідних для цього документів. Це громадяни третіх країн, які використали Росію як транзитну країну. Після перетину кордону вони вимагають притулку у Фінляндії. Раніше Рантанен раніше назвала це явище “нелегальним в’їздом до країни”.

Нагадаємо, Міністр оборони Нідерландів підтримала ідею часткового вступу України до НАТО

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next