Туреччина відклала обговорення заявки Швеції на вступ до НАТО

Туреччина відклала обговорення заявки Швеції на вступ до НАТО

Комісія у закордонних справах парламенту Туреччини у четвер ухвалила рішення відкласти обговорення питання про вступ Швеції до НАТО.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Голова комісії Фуат Октай сказав, що законопроєкт про вступ Швеції в НАТО може бути повернутий до порядку денного наступного тижня, проте не назвав чіткої дати.

Водночас зазначається, що подальші переговори із цього питання будуть вестися, оскільки поточні обговорення ще не завершені.

Щоб усі наші законодавці схвалили членство Швеції в НАТО, вони мають бути повністю впевнені. Ми обговоримо все це на нашому засіданні комісії, – заявив Октай.

Він додав, що комісія може приймати законопроєкти простою більшістю, і що за потреби і згоди турецького парламенту шведський посол буде запрошений для інформування законодавців.

Законопроєкт про вступ Швеції до Альянсу має бути схвалений парламентською комісією у закордонних справах Туреччини перед голосуванням на повній загальній асамблеї. Тоді президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зможе підписати цей законопроєкт як закон.

Нагадаємо, На ЗАЕС продовжується витік реагентів з енергоблока №5

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next