Уряд України зупинив друк підручників з "молдовської мови" після обурення Румунії

Уряд України зупинив друк підручників з "молдовської мови" після обурення Румунії

Міністерство освіти й науки України оголосило, що призупинило друк підручників із так званої "молдовської мови" після того, як публічне обурення цьому висловила Румунія.

Про це повідомив МОН.

Міністерство підкреслило, що в Україні замість поняття "молдовська мова" вже офіційно використовується лише "румунська мова", й усі офіційні рішення та документи готуватимуться з урахуванням цієї зміни.

Коментуючи інформацію про друк підручників із "молдовської мови" у ЗМІ, МОН вказало, що їх затвердили до друку ще у травні, а основний тираж надрукували ще влітку, до переходу на "румунську мову".

Сьогодні Міністерство освіти і науки України зупинило будь-який додатковий друк цих підручників. А також розробляє механізм заміни раніше надрукованих примірників підручниками румунською мовою, – додало міністерство.

Нагадаємо, У Польщі почали будувати другий корабель радіоелектронної розвідки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Румунії автобус з українцями потрапив у ДТП: двоє людей загинули (фото) В Румунії автобус з українцями потрапив у ДТП: двоє людей загинули (фото)
На румунсько-угорському кордоні у смертельну ДТП потрапив мікроавтобус, який перевозив українців. Внаслідок аварії постраждало 15 людей, двоє українців загинули, а ще двоє перебувають у важкому стані.
Заховав між вишнями: на кордоні з Румунією виявили близько 400 ящиків контрабандни (відео) Заховав між вишнями: на кордоні з Румунією виявили близько 400 ящиків контрабандни (відео)
Нелегально перевести вантажівкою контрабанду сигарет намагався українець, який прямував у Румунію.
На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол На Закарпатті затримали громадянина Румунії, якого за вбивство розшукував Інтерпол
Громадянин Румунії скоїв вбивство у Німеччині та намагався уникнути покарання через, що і знаходився у міжнародному розшуку.
Loading...
Load next