Зеленський: постачання снарядів в Україну сповільнилося через війну в Ізраїлі

Зеленський: постачання снарядів в Україну сповільнилося через війну в Ізраїлі

Президент Володимир Зеленський заявив, що зміщення фокуса на війну між Ізраїлем і ХАМАС сповільнило постачання артилерійських снарядів Україну, що підриває військові зусилля, адже контрнаступ проти Росії зайшов у глухий кут.

Про це пише Bloomberg.

За словами Президента України, ізраїльські військові потребують 155-міліметрових снарядів, які необхідні і для постачання в Україну для відсічі російській агресії. Початок війни в Ізраїлі поставив під сумнів здатність союзників підтримувати Україну.

Наші поставки скоротилися. Це життя, і це нормально, оскільки всі борються за виживання, і ми також повинні захищати себе, – сказав Зеленський журналістам.

Він запевнив союзників, що українські військові готуються до боротьби взимку. Цього тижня делегація з Києва відвідала Вашингтон, де Палата представників ухвалила законопроєкт про фінансування без допомоги Україні.

Зараз я зосереджений на отриманні допомоги від Заходу. Їхній фокус зміщується через Близький Схід та інші причини. Без підтримки ми будемо рухатися назад, – наголосив Зеленський.

Влада США сигналізувала, що поставки зброї зриваються, посилаючись на затримки з фінансуванням. Цього місяця Пентагон заявив, що зменшення фінансування означає обмеження військової допомоги Києву. Адміністрація президента Джо Байдена закликала Конгрес схвалити запит на виділення Україні 61,4 млрд дол.

Байден і лідери ЄС пообіцяли продовжувати свою підтримку, надаючи зброю і фінансову допомогу. Але контрнаступ проти російських військ, який почався влітку, не приніс значного прогресу, пише видання.

Нагадаємо, Для зменшення паперової тяганини потрібно збільшити кількість працівників ТЦК, – Ірина Верещук

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Loading...
Load next