На території США розпочалася підготовка українських пілотів до керування винищувачами F-16 — Пентагон

На території США розпочалася підготовка українських пілотів до керування винищувачами F-16 — Пентагон

На території Сполучених Штатів Америки вже розпочалася підготовка українських пілотів до керування винищувачами F-16.

Про це повідомляють на сайті Пентагону.

Міністерство оборони вже бере участь у навчанні готових українських пілотів керувати літаком F-16. Паралельно вирішується питання щодо забезпечення України запасними частинами для цих літаків, - йдеться у заяві.

У відомстві також зазначили, що українські військові проходять навчання на F-16 як у США, так і в Європі.

Пентагон нагадав, що раніше цього року Держдепартамент США заявив про готовність схвалити передачу третьою стороною літаків F-16 американського виробництва Україні. Нідерланди, Данія та Норвегія оголосили про намір здійснити постачання, вивівши літаки з власних ВПС.

Щоб гарантувати українським пілотам успіх в експлуатації F-16, вони проходять навчання у США та Європі як з льотної експлуатації, так і з технічного обслуговування, ‒ зазначили у Міноборони США.

За словами заступника міністра оборони США із закупівель та матеріально-технічного забезпечення Білла Лапланте, без запасних частин винищувачі F-16, на яких літатимуть українці, можуть бути виведені з експлуатації за кілька місяців. Тому у США планують створити запас запчастин для літаків на 90 днів.

Ми не дозволимо цьому статися. І якщо інші країни не нададуть запасні частини, ми знайдемо та надамо їх, ‒ заявив Лапланте.

Нагадаємо, Українським студентам в Австрії продовжили стипендії та звільнення від плати за навчання

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next