Кабмін затвердив бюджет Укрзалізниці на 2024 рік

Кабмін затвердив бюджет Укрзалізниці на 2024 рік

Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план Укрзалізниці на 2024 рік, який не передбачає залучення коштів з держбюджету. 

Про це повідомляє Укрзалізниця.

Фінплан на 2024 рік не передбачає залучення коштів з держбюджету, пріоритет якого — фінансування обороноздатності країни. Нашим завданням і надалі залишатимуться стабільне забезпечення перевезень пасажирів та вантажів в умовах військового часу та фінансування необхідних інвестицій для підтримки та відновлення залізничної інфраструктури за рахунок  власних коштів та залучених коштів міжнародних фінансових інституцій, - зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко.

Також він додав, що фінплан передбачає підвищення заробітної плати залізничникам, яка на сьогодні не відповідає їхньому внеску в обороноздатність та функціонування економіки України, якщо порівнювати з іншими галузями.

У Укрзалізниці зазначили, що планом передбачений загальний дохід у 103,2 млрд грн, а чистий дохід від реалізації товарів, робіт, послуг планується в обсязі 98,6 млрд грн.

Загальні витрати заплановані в сумі 115,8 млрд грн, відповідно до затвердженого фінплану збитки компанії прогнозуються на рівні 12,6 млрд грн, які будуть покриті за рахунок розробленого плану виходу на беззбитковість.

Також у Укрзалізниці повідомили, що 38 млрд грн. у якості капітальних інвестицій будуть спрямовані на відновлення пошкодженої ворогом інфраструктури та розбудову переходів з країнами ЄС.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 54 бойових зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next