НАБУ і САП викрили народного депутата на спробі підкупу топпосадовця біткойнами

НАБУ і САП викрили народного депутата на спробі підкупу топпосадовця біткойнами

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру народному депутату, викритого у спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури у криптовалюті.

Про це повідомляє САП.

За дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

За даними правоохоронців, народний депутат запропонував топпосадовцю неправомірну вигоду за забезпечення прийняття міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому парламентарій обіймає посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума хабаря мала становити 8% від обсягу фінансування.

У САП зазначають, що підозрюваний надав топпосадовцю частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тис. дол.

Народному депутату вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 ККУ. Слідство триває.

Нагадаємо, Норвегія передала українським прикордонникам сучасний мобільний комплекс радіаційного контролю

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала російського диверсанта, який готував вибухи на Укрзалізниці (відео) СБУ затримала російського диверсанта, який готував вибухи на Укрзалізниці (відео)
Зловмисник мав розвідувати місця розташування резервуарів з пальним і дислокацію українських військових підрозділів на Буковині.
Loading...
Load next