Антимонопольний комітет України припинив дію угоди про співробітництво з білоруссю

Антимонопольний комітет України припинив дію угоди про співробітництво з білоруссю

Антимонопольний комітет України на засіданні 21 листопада 2023 року припинив дію угоди про співробітництво із Міністерством підприємництва та інвестицій Республіки Білорусь у сфері захисту та розвитку економічної конкуренції.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що угода була вчинена 18 лютого 1997 року і мала на меті розвиток та зміцнення співробітництва між сторонами в сфері захисту та розвитку економічної конкуренції з урахуванням національного законодавства та міжнародних договорів, учасниками яких є Україна і Білорусь.

Згідно з цим документом, співробітництво між сторонами здійснювалось за кількома напрямами, серед яких - вдосконалення політики у сфері захисту та розвитку економічної конкуренції; вживання практичних заходів з питань антимонопольного регулювання та розвитку конкурентного середовища. Передбачався обмін досвідом в області розгляду фактів порушення законодавства у сфері захисту та розвитку економічної конкуренції; у сфері розробки і застосування нормативно-правових актів та в області адвокатування конкуренції.

Планувалося вдосконалення правозастосовної практики у сфері захисту та розвитку економічної конкуренції та обмін практиками з питань міжнародного співробітництва у цій галузі, надання інформації за запитом кожної зі сторін.

Комітет також припинив дію протоколу від 20 грудня 2017 року між АМКУ та Міністерством антимонопольного регулювання і торгівлі Республіки Білорусь, що засвідчував правонаступництво останнього за цією угодою.

В АМКУ наголошують, що співробітництво за угодою не здійснювалося після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, Міністр оборони ФРН оголосив про пакет військової допомоги Україні на €1,3 мільярда

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна відреагувала на затримання Протасевича у Білорусі Україна відреагувала на затримання Протасевича у Білорусі
Україна вимагає негайного звільнення білоруського журналіста Романа Протасевича, і вважає його затримання в Мінську атакою на свободу слова з боку білоруської влади.
Хотів перекинути мішок з гноєм: біля посольства Білорусі у Києві затримали активіста (фото) Хотів перекинути мішок з гноєм: біля посольства Білорусі у Києві затримали активіста (фото)
У Києві біля огорожі посольства Білорусі затримали активіста Петра Маркелова, який намагався перекинути на територію установи мішок із гноєм.
Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю
Україна ввела додаткові обмеження на кордоні з Білоруссю у Рівненські області. Зокрема запроваджено додаткові тимчасові обмеження.
Loading...
Load next