Щомісячний заробіток до $200 тис: в Одеській області викрили масштабний кол-центр

Щомісячний заробіток до $200 тис: в Одеській області викрили масштабний кол-центр

В Одеській області викрили масштабний кол-центр, учасники якого під приводом вкладення коштів у купівлю акцій та криптовалюти ошукували громадян України, Молдови, країн ЄС, Об’єднаних Арабських Еміратів та США.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, шахраї телефонували громадянам різних країн і представлялися працівниками інвестиційної компанії. Обманом вони схиляли співрозмовників до перерахування коштів під приводом інвестування у криптовалюту, цінні папери та інші активи.

В орендованому угрупованням приміщенні було створено та обладнано окремі структурні підрозділи злочинної організації – "служба безпеки", "відділ холодників" та "відділ тім-лідерів", йдеться у повідомленні.

Кожний відділ мав свої функції, штат працівників, свого адміністратора, інструкції щодо введення потерпілих в оману та навчальний матеріал. Зазначається, що штат кол-центру складали до 80 працівників. 

Щомісячний дохід "інвестиційного холдингу" становив $150-200 тис., з якого до $100 тис. йшло на забезпечення діяльності, у тому числі $50 тис. – на зарплати. Лише оренда приміщення становила $10 тис. на місяць, яке шахраї змінювали місце кожні 3-4 місяці з метою конспірації.

Правоохоронці провели близько 30 обшуків, в ході яких вилучили комп’ютерну техніку, носії інформації, мобільні телефони, чорнові записи, сценарії розмов з майбутніми потерпілими тощо.

Правоохоронці повідомили про підозру у шахрайстві (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 5 ст. 190 КК України) 3 керівникам та 14 учасникам злочинної організації. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Тривають слідчі дії щодо встановлення інших учасників оборудки, усіх потерпілих та завданих збитків.

Нагадаємо, Оборона кордону з білоруссю посилюється - ДПСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
рф намагалася використати криміналітет, щоб розхитати ситуацію на Одещині (відео) рф намагалася використати криміналітет, щоб розхитати ситуацію на Одещині (відео)
За інформацією СБУ, викрите угруповання мало «полювати» на правоохоронців і активістів-патріотів.
Рашистський обстріл будинків в Одесі: уже відомо про 18 загиблих (відео) Рашистський обстріл будинків в Одесі: уже відомо про 18 загиблих (відео)
По Одещині вдарили трьома ракетами Х-22.
Loading...
Load next