До Європи евакуювали ще 45 постраждалих від війни українців

До Європи евакуювали ще 45 постраждалих від війни українців

На лікування та реабілітацію до закордонних клінік Європи доправили ще 45 українців, які отримали травми внаслідок війни.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Цього тижня було евакуйовано 24 пацієнти до Австрії, Німеччини, Литви, Нідерландів, Норвегії, Польщі та Іспанії. У групі евакуйованих – пацієнти з травмуваннями, зокрема з Івано-Франківська та Запоріжжя. Також у групі є травмована жінка, яка постраждала разом із сімʼєю внаслідок атаки ракетою. Її дитина також травмована, чоловік, на жаль, загинув. Крім того, у групі є онкопацієнти з Києва, Кропивницького, Харкова. Ще 21 пацієнта евакуйовано цього тижня на лікування та реабілітацію до Латвії за урядовою програмою країни, - йдеться у повідомленні.

В МОЗ нагадали, що евакуації підлягають дорослі та діти із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги.

Ознайомитися з умовами та особливостями медичної евакуації можна за посиланням.

Загалом від початку війни у рамках співпраці МОЗ та Єврокомісії за підтримки ВООЗ, уряду Польщі та багатьох міжнародних партнерів вдалося евакуювати спеціалізованим медичним транспортом із різних міст України до закордонних клінік 4060 українців.

Нагадаємо, Фінляндія надасть Україні €3 млн на транспортування зерна та розмінування сіл

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
З Конго через виверження вулкана евакуювали українських миротворців (відео) З Конго через виверження вулкана евакуювали українських миротворців (відео)
Українських миротворців у Демократичній Республіці Конго довелось евакуювали через виверження вулкана Ньїрагонго. Вертолітний загін разом з озброєнням і військовою технікою був вивезений в безпечне місце.
Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео) Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео)
Українського посла в Білорусі не будуть відзивати з країни, через необхідність його присутності, оскільки на території республіки перебувають 30 українських громадян, які проходять там лікування.
Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ Десятки українців хочуть евакуюватися з Сектора Гази, - ЗМІ
Українцям, які проживають у Секторі Гази, запропонували сформувати список на евакуацію, внаслідок загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною.
Loading...
Load next